За Галерията | галерия БЪЛГАРИ
140
page-template-default,page,page-id-140,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Галерия Българи отваря врати през 2004 г с идеята да представи по възможно най-добър начин българското изобразително изкуство и българските автори. Основателят и собственик на галерията – Антонио Василев вече повече от 13 години със своя екип е доказал професионализъм и коректност към своите клиенти. Началото бе поставено с автори живели в чужбина и завърнали се в Родината. Автори утвърдили се между двете световни войни и поколението доказало се през втората половина на 20 век. Днес освен стари автори, галерията представя и съвременни автори с творчеството им през годините. Наред с това, галерията непрекъснато разширява своята дейност като в сътрудничество с частни колекции представя произведения, специално подбрани за пространствата на галерия Българи.

През 2015г. галерията бе изцяло обновена и разширена. Новите пространства и изложбените зали вече са на три нива. По този начин галерията стана КЪЩА ЗА ИЗКУСТВО.

Галерията извършва специализирани услуги:

-индивидуални поръчки (портрети,пейзажи,скулптури,пластики и др.)

-реставрация

-консултации при оформлението на пространства с различно предназначение

-застраховка на картини и различни предмети на изкуството

-изготвяне на подаръци с печат и сертификат

– покупка и оценяване на картини и различни произведения на изкуството

-отдаване на картини под наем

Антонио Василев

Aнтонио Mетодиев Василев е собственик и основател на галерия Българи.

Роден на 30.06.1967 в София. Учредител на „Фондация Българи“ ориентирана в сферата на изкуството, културата и опознаването на културното ни наследство. Учредител и член на Управителния съвет на Съюза на колекционерите в България. Създател и учредител на „Делфииския съвет“ в България. Занимава се с изкуство от 16 години. Завършва Техникум по керамика и декорация на стъкло, което му дава първия тласък и отношение към българското изкуство и бит. Завършва магистратура Международни отношения и магистратура Теология. Правил е множество изложби в страната със своите колекции от Етнография и Икони . Колекционер, дарител и меценат.