Галерия Българи представя Нина Русева Терени-живопис | галерия БЪЛГАРИ
1293
post-template-default,single,single-post,postid-1293,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Галерия Българи представя Нина Русева Терени-живопис

Нина Русева показва своите живописни платна ,под общото название „Терени“,  събирайки в тях, емоционалното  моментно впечатление и експресивността  на природата. Те носят енергията  и динамичната мощ на земята,  пречупени през артистичната   и′, и човешка  чувствителност. Съзнателно води своите композиции към простота  на пластичния израз и привидна суровост, оставяйки на зрителя възможността да бъде въвлечен в борбата  на цветни контрасти, като съумява да внуши истинността и безвремието на материята.Изгражда живописните петна като отломки от безкрая и ги  извежда до личния критерий за завършеност.

Нина Русева е родена в София през 1977 г., живее и работи в София.През 1996 г. завършва средното художествено училище за приложни изкуства в София със специалност „Текстил”, през 2002 г. завършва Националната художествена академия в класа на академик Светлин Русев със специалност „живопис”. От 2002 г. е член на Съюза на българските художници. Макар и млада, художничката Нина Русева има редица самостоятелни изложби в България и чужбина и участия в съвместни изложби и пленери. Печели и редица награди в конкурси за млади художници. През 2011 г. участва в изложбата „Българско съвременно изкуство в колекцията на Европейския парламент”. Нейни картини са притежание на Европейския парламент, частни колекции в България, Франция, Германия, Италия, Испания, Израел, САЩ, Холандия.